Sneeuw verwijderen
 

Gedurende de winter is sneeuwval een veelvoorkomend probleem op een kunstgrasveld. Door sneeuwval wordt een kunstgrasveld gevaarlijk glad en hard, waardoor de kans op blessures veel groter is. Intergrass kan u helpen om een veld in de winter sneeuwvrij te houden, zodat uw club er op kan blijven spelen.

Een veelvoorkomend probleem bij het verwijderen van sneeuw is dat er veel rubber wordt meegenomen naar de zijkanten. Om dit probleem voor te zijn, dan wel te herstellen kunt u Intergrass contacteren voor vragen of naar de mogelijkheden die Intergrass u biedt (info@intergrass.nl).

Kan kunstgras tegen vorst?

Kunstgras wordt getest bij zeer koude en warme temperaturen en uit de tests blijkt dat vorst van -20 Celsius geen enkel probleem vormt voor het kunstgras. Wel kan er enige verharding optreden doordat het materiaal stugger kan worden.

Zout strooien?

Intergrass raadt het strooien van zout of andere middelen af, omdat het milieutechnisch vervuilend is en het kan schadelijk zijn voor de mat zelf. Het kan incidenteel gebruikt worden, maar het wordt over het algemeen afgeraden door de leveranciers. Dit is ook in verband met de garantievoorwaarden.