Leginstructies
 

Leginstructie 

Stap 1 De ondergrond

Indien u op een zandondergrond gaat bouwen, adviseren wij u een (straat) zandbed te leggen van 5-10 centimeter dik, deze dient u daarna goed aan te trillen. Een slecht verdichte of onstabiele ondergrond resulteert in verzakkingen achteraf. Deze zijn naderhand lastig te repareren. 

Stap 2 Aanbrengen onderlaag voor het kunstgras

Bij een zand onderbouw adviseren wij u gebruik te maken van het druk verdelend antiworteldoek. Deze brengt u aan boven op het zandbed. Dit voorkomt dat onkruid door het kunstgras heen zich in de onderbouw kan wortelen.

Stap 3 Het aanbrengen van het kunstgras

Besteed aandacht aan het tapijt recht en strak te plaatsen. Indien het tapijt rond ligt, resulteert dit altijd in plooien. Rol de banen kunstgras altijd in dezelfde richting af (zodat de "vleug" richting dezelfde kant op wijst), in verband met het visuele aspect.

Stap 4 Het maken en plakken van een naad

Het is mogelijk dat u een naad moet maken. Indien dat noodzakelijk is leg of snij dan de banen gras 2 á 3 mm van elkaar af, dit is uw naad. Zorg ervoor dat de tapijten nooit over elkaar liggen. Indien u de naad gemaakt heeft, vouw dan beide zijden van de naad open. Plaats dan de lijmdrager met lijm of lijmtape tussen de opengevouwen banen. Let er bij het dichtvouwen van het tapijt op dat er geen vezels tussen de lijmband en het tapijt komen. Loop of druk deze naad na het sluiten diverse keren goed na, voor een goede hechting met de lijm of lijmtape.

Stap 5 Het instrooien van het zand

Let er bij het instrooien van het zand op dat het tapijt droog moet zijn. Verdeel het zand gelijkmatig en veeg het met een bezem tussen de grasvezels. Houdt u er rekening mee dat als het zand eenmaal in gebezemd is, het erg lastig te verplaatsen is. Probeer daarom grote zandbulten te voorkomen.

 

Aanlegservice Intergrass

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de aanlegservice van Intergrass. Dan komen wij langs om het kunstgras voor u aan te leggen. Onder de aanlegservice wordt het volgende verstaan:

  •   Verwijderen en afvoeren van de oude graszoden en puin
  •   Aanbrengen nieuwe ondergrond
  •   Kunstgras aanleggen en afwerken

Neemt u voor de aanlegservice contact op met Intergrass, dan bekijken wij samen met u de mogelijkheden en ontvangt u een offerte.